M-Aleja Koper

zavod za izobraževanje in raziskovanje

Dr. Alenka Malej

alenka2015 1

Dr. Alenka Malej, direktorica zavoda M-Aleja Koper, je profesorica matematike in doktorica informacijsko-upravljalskih ved z delovnimi izkušnjami z vseh stopenj izobraževanja in gospodarstva.

Po diplomi z odliko s Fakultete za matematiko in fiziko Univerze v Ljubljani, za katero je prejela Močnikovo nagrado, je predavala pri predmetih matematike, statistike in operacijskih raziskav na Fakulteti za pomorstvo in promet Portorož Univerze v Ljubljani. Kot mlada raziskovalka je nadaljevala svoje delo na Univerzi na Primorskem in zaključila doktorski študij na Ekonomski fakulteti Univerze v Ljubljani, smer informacijsko-upravljalske vede. Po doktoratu se je zaposlila v gospodarstvu na področju trženja in svetovanja v informatiki.

Kot mati treh otrok je svoje delovanje vedno bolj usmerila v delo z mladimi na področju naravoslovja in tehnike. Učila je matematiko na Gimnaziji Koper, delala kot razvijalka in predavateljica v Centru eksperimentov Koper ter sodelovala z različnimi javnimi in zasebnimi izobraževalnimi organizacijami.

Z možem sta ustanovila zasebni zavod za izobraževanje in raziskovanje M-Aleja Koper, v okviru katerega izvaja programe za promocijo znanja, znanosti, raziskovanja, podjetništva, finančne pismenosti in timskega dela.

Znana je po izvajanju dejavnosti robotike za otroke, pri čemer vodi številne ekipe, s katerimi se udeležuje mednarodnih programov robotike in raziskovanja, kjer dosegajo odlične rezultate na svetovnem nivoju. Predmet robotike je izvajala tudi za otroke s posebnimi potrebami v Centru za komunikacijo, sluh in govor v Portorožu.

Alenka Malej je prejela priznanje Prometej znanosti za odličnost v komuniciranju, ki jo podeljuje Slovenska znanstvena fundacija, in nagradi Coach Award na državnem in svetovnem prvenstvu FIRST LEGO League.

Krožek - Koper

thumb krozek

Poletni tečaji

poletni tecaj

Robosoncki logo

LogoM-aleja